Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Залужни става посланик в Лондон

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога е съгласувал през днешния ден кандидатурата на някогашния главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни за ексклузивен и пълномощен дипломат на страната във Англия, заяви украинската организация УНИАН, базирайки се на външното министерство на Украйна.

„ В четвъртък, 7 март 2024 година, президентът на Украйна съгласува кандидатурата на Валерий Залужни за длъжността на ексклузивен и пълномощен дипломат на Украйна в Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия. Министерството на външните работи на Украйна изпрати на английската страна съответното искане за агреман “, написа в публично заявление на Министерство на външните работи на Украйна.

На 8 февруари 2024 г. президентът на Украйна подписа декрет за отстраняването на Залужни от длъжността главнокомандващ ВСУ. Залужни заемаше позицията от 2021 година Нов главнокомандващ стана Олександър Сирски.

На 25 февруари по време на конференция Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, отговаряйки на журналистически въпрос за какво е взето решението, съобщи, че Украйна има проект за 2024 година Преди това Залужни беше упрекван, че не е показал проект за бойните дейности за актуалната година.

Зеленски означи, че проектът за 2024 година е обвързван със промяната на управлението на ВСУ. Поради риск за приключване на информация ще се приготвят няколко проекта.

Ройтерс напомня, че Украйна не е имала дипломат във Англия, откакто Зеленски освободи някогашния дипломат Вадим Пристайко през юли 2023 година, откакто той обществено разкритикува президента.

Днес английският министър на защитата Грант Шапс посети Киев, заяви Зеленски на профила си в обществената мрежа „ Екс “.

„ Основният ни фокус беше да засилим противовъздушната защита на Украйна и качествата [военни – бел.ред.] с огромен обхват, както и посрещането на другите незабавни потребности за оръжие и муниции, и развиването на общо военно произвеждане “, съобщи той.

Ройтерс отбелязва, че Залужни не участва на фотосите от срещата, споделени от президента.

Допълнително Англия ще усили разноските си за дронове за Украйна с 125 млн. лири (146 млн. евро), увеличавайки  общия брой доставени безпилотни апарати с повече от 10 хиляди единици, заяви през днешния ден английското държавно управление.

„ Засилвам уговорките ни за въоръжаването на Украйна с съвременни дронове, идващи непосредствено от водещата на света английска отбранителна промишленост – напряко от заводските цехове на фронта. Насърчавам интернационалните сътрудници да се причислят към тези старания “, съобщи Шапс на срещата със Зеленски.

Англия ще разшири оповестения през януари пакет средства за дронове от 200 на 325 милиона лири. Пакетът включва хиляди дронове, ръководени от първо лице, 1000 дрона камикадзе, конструирани във Англия, както и разследващи дронове и безекипажни катери, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР